Ohlédnutí za rokem 2020

Vydáno dne 05.01.2021

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku.



Vážení a milí uživatelé našich stránek,
již tři roky je tu pro studenty a příznivce německého jazyka web Mein Deutsch! V uplynulém roce jsme mimo jiné společně prožívali Corona-krizi a jak se ukázalo, Mein Deutsch vám v této nepříznivé situaci přišlo velmi vhod, o čemž svědčí raketově rostoucí návštěvnost.

Statistika

Jarní a podzimní karanténa přinesla prudký nárůst návštěvnosti webu – v roce 2020 tu bylo téměř 800 tisíc návštěv od více jak 470 tisíc uživatelů. V posledních měsících dokonce atakovala denní návštěvnost hranici 6000! Prohlédli jste si na Mein Deutsch přes jeden a půl milionu stránek a strávili tu skoro 32 tisíc hodin!
Stejně jako předloni vás i tentokrát nejvíce zajímal minulý čas – perfektum a skloňování zájmen či přídavných jmen.

Vydal jsem několik desítek nových materiálů. Dvakrát za týden jste měli k dispozici nový test, vysvětlení gramatiky, slovní zásoby či výslovnosti. V tomto trendu bych rád pokračovat i nadále.
Loni se objevil např. seriál o nepravidelných slovesech a také jsem začal vydávat cvičení na porozumění textu. Začátečníci jistě uvítali přehlednou tabulku materiálů pro úroveň A0-A1. Pokročilejší studenti si pak užili perné chvilky se sérií Verdammtes -N. Učitelé i studenti mohli využít několik her nejen do hodin němčiny. Mimo to jste měli možnost nahlédnout do mé rodiny v článku věnovaném vícejazyčné výchově bez rodilého mluvčího.

I loni byly do starších článků přidávány zvukové nahrávky, které významně zlepšují představu o skutečné výslovnosti němčiny.

Mein Deutsch má vlastní profil na Facebooku – přidejte se i vy k 800 fanouškům našeho webu a klikněte na „dostávat upozornění“, ať vám neunikne žádná novinka!

Poděkování:

Můj dík patří paní Haně Varró, která mi celý rok ochotně vypomáhala svými bohatými znalostmi a zkušenostmi.
Dále děkuji našemu mateřskému webu Help for English, že mi poskytuje prostor a technické zázemí.

Co se chystá na rok 2021:


Mein Deutsch tu pro vás bude samozřejmě i nadále ZDARMA. Přeji vám klidné vykročení do nového roku. Ať se vám daří nejen při učení němčiny! :)

Za Mein Deutsch
Franta K. Barták

Přepis bublinkové nápovědy: