Mein Deutsch

Test: Jak dobře znáte členy podstatných jmen? #1

Komentáře k článku: ALT! Test: Jak dobře znáte členy podstatných jmen? #1

 

Hezký tesík

a také užitečný.
Chtela bych jen upozornit, že v otázce 6 je správně DER LÖWE, ale v testu je jako správná odpověď vloženo DIE

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Avinea vložený před 16 lety

Hezký tesík

a také užitečný.
Chtela bych jen upozornit, že v otázce 6 je správně DER LÖWE, ale v testu je jako správná odpověď vloženo DIE

Re: Hezký tesík

Díky moc, už je to opraveno.

Tipovačka

:oops: škoda, že já si prostě ty členy nikdy nezapamatuju a tak je musím tipovat :-)
Někde jsem ale slyšel, že vám cizinec stejně bude rozumět když ty členy pletete. Tak jenom doufám, že to tak opravdu je :-D

Re: Tipovačka

Samozřejmě, že vám budou rozumět – ale zní to jako „včera jsem byl v obchodovi a koupil jsem tam ryba, limonáda a mléky.“ Tak trochu jako massa Bob. Zkuste se podívat na článek Jak poznáme rod u podstatných jmen? [odkaz]www.nemcina-zdarma.cz/nem­cina/gramatika/c20080910­02-Jak-pozname-rod-u-podstatnych-jmen-.html[/odkaz] – tam je pár triků, jak si členy lépe zapamatovat :)

Dobrá práce

Tak jsem ráda, že jsem dneska našla i německou obdobu populárních stránek HE… Těším se, až se tyto stránky rozrostou, všichni děláte opravdu záslužnou práci :) Jinak jsem se chtěla zeptat, zda-li je někde na netu nějaký dobrý seznam sloves s tvary minulých časů a pomocných sloves, celkem bych to potřebovala…

silna slovesa, gramatika

silna slovesa a dalsi gramatiku (trochu suse vysvetlenou, ale jsou tam i nejake poslechy) muzete najit na strance nemecky pomlcka jazyk.

V posledni dobe rada sbiram zajimave stranky a taky trochu brouzdam, kdyz bude zajem o zalozeni zalozky zajimave odkazy, mohu prispet.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.