Mein Deutsch

FAQ: Často kladené dotazy

ALL LEVELS Vydáno dne 01.01.2008

Odpovědi na často kladené dotazy.



FAQ: Často kladené dotazy

Neznáte nějaký podobný web na výuku jiných jazyků?

Náš mateřský web pro studenty angličtiny propůjčil svoji technologii také webům pro výuku španělštiny a latiny. Nejedná se pochopitelně o přesné klony. Každý člověk je jiný a každý vedoucí těchto ‘odnoží’ je vede po svém. Na některých stránkách toho najdete více, na některých méně. Určitě budeme vděční za vaši podporu!

Nejde mi na stránkách přehrávat zvuk, co s tím?

Aby Váš prohlížeč mohl přehrávat zvukové nahrávky, které jsou integrované do našich stránek, musíte mít v prohlížeči naisntalovaný tzv. FLASH PLAYER. Ten si můžete zdarma stáhnout např. ze stránek adobe.com.

Mohu nějaký z vašich článků použít na svých webových stránkách nebo ve svém blogu?

Na naše materiály se pochopitelně vztahují autorská práva a bez našeho výslovného svolení není možné naše články kdekoliv dále publikovat. Získat naše svolení ale není nemožné.

Je možné materiály z vašich stránek používat ve škole při výuce v tištěné podobě nebo online?

To samozřejmě možné je, stránky vytváříme nejen pro samostudium žáků doma, ale jsme rádi, když je učitelé využívají i při své výuce. Pokud články, testy či cvičení studentům tisknete, prosíme o to, aby stránka obsahovala informaci o zdroji, tedy alespoň odkaz na Mein Deutsch (www.nemcina-zdarma.cz).

Proč se za vaše stránky neplatí? Používal bych je, i kdyby byly placené.

O změně stránek z nekomerčních na placené neuvažujeme a jsme si jisti, že k tomu nedojde nikdy. To, že jsme nekomerční, z našich stránek dělá to, co jsou. Pokud by se platilo i jen velmi malou částkou, už by zde byla zcela jiná atmosféra. Navíc bychom už nemohli dále používat některé materiály, protože svolení jejich autorů se vztahovalo pouze na nekomerční použití.

Pokud ale přesto máte pocit, že nás chcete finančně podpořit, přečtěte si následující otázku.

Můžeme vás nějakým způsobem podpořit?

To určitě můžete a za každou podporu jsme moc rádi. Největší podporou jsou pro nás vaše reakce, poznámky a komentáře. Podpořit nás můžete i tím, že o nás řeknete svým známým, kolegům, spolužákům, učitelům, studentům apod. Na své stránky či blog můžete umístit náš odkaz nebo ikonku.

Nehodláte obsah těchto stránek vydat v knižní podobě?

Samozřejmě jsme nad tím už uvažovali, ale zatím jsme proti tomu. Online formát má mnoho důležitých výhod, z nichž hlavní je asi interaktivnost. To by v knižní podobě zcela zaniklo a byl by to opět jen text. Navíc by příprava něčeho takového stála až příliš času, úsilí a finančních prostředků, které my raději investujeme do dalšího rozvoje těchto stránek.

Je možné si tyto stránky uložit k prohlížení offline? Rád bych je používal i bez připojení k internetu.

To nemůžeme umožnit z několika důvodů. Prvním z nich je to, že my máme zájem na tom, abyste na stránky chodili. Druhým důvodem je, že naše stránky obsahují materiály, které smíme publikovat POUZE online bez možnosti stažení (např. písničky, fotografie atd.). Třetí věc je, že by to bylo technicky jen velmi těžko proveditelné, celý web uložit a přitom zajistit funkčnost všech prvků.

Na druhou stranu, existuje spousta prográmků, které vám obsah webu uloží k prohlížení offline. Nebudou však fungovat některé funkce.


Tento článek jsme převzali z webu helpforenglish.cz s laskavým svolením Marka Víta.



Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Mein Deutsch je tady!

Vítejte na znovuobnoveném webu pro studenty a milovníky němčiny!

ALL LEVELS

Mein Deutsch na Instagramu

Sledujte Mein Deutsch na Instagramu na adrese https://www.instagram.com/…cina_zdarma/

ALL LEVELS

Jste tu poprvé?

Jak náš web funguje a co na něm najdete.

Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář