Mein Deutsch

Der Stammbaum (pomůcka)

ELEMENTARY Vydáno dne 25.05.2021

Dnes nabízíme začátečníkům k vytištění pomůcku, díky které se lépe zorientují ve slovní zásobě spojené s rodinnými příslušníky.



Der Stammbaum (pomůcka)

Pokud se chcete v němčině bavit o své rodině, určitě je třeba znát mnoho slovíček popisujících rodinné příslušníky. Slova si lépe zapamatujete i díky následující pomůcce, kterou si můžete vytisknout a založit třeba do sešitu nebo dát na nástěnku. Na konci článku pak najdete k vytištění také mini testy.

Níže najdete tři rodokmeny TTT *1 jedné rodiny. Vždy však z pohledu někoho jiného, proto se názvy jednotlivých postav mění:

Pozn.: Na obrázek klikněte a otevře se vám soubor PDF.

Testy k procvičení

Nyní si můžete vše procvičit. Níže najdete opět ony tři obrázky, tentokrát však bez vepsaných slovíček. Je na vás, zda si vše vyzkoušíte rovnou tady na webu, nebo si obrázky vytisknete a vrátíte se k nim později.

V dohledné době se také můžete těšit na hry s tímto tématem určené do hodin němčiny.

Tento článek slouží pouze jako pomůcka k vytištění. Pokud jsou pro vás tato slovíčka nová, určitě se napřed podívejte na slovíčka zde.

Překlad:
  1. der Stammbaum = rodokmen


Pokračovat můžete zde:

ELEMENTARY

Das Familiespiel

Dnes nabízíme ke stažení a vytištění hru, ve které se studenti mohou zdokonalit v základních otázkách na členy rodiny (jak se jmenují, kolik je jim let a jaké mají zaměstnání).

STARTER

Slovní zásoba: Die Familie (rodina)

Základní slovní zásoba z okruhu rodina.

STARTER

Familie #1

Slovní zásoba z kruhu rodinného.
Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář